17.7.2023. 22:51
0
Crnogorska plaža na kojoj se ležaljke plaćaju 200 eura
Kraljičina plaža je samo za goste hotela, a na Kraljevu možete da uđete - ali ako ležaljke platite 200 eura.

Hotelski resort Aman Sveti Stefan je od proteklog vikenda ponovo otvoren. Gostima je od petka omogućen boravak u vili Miločer i samo za njih je rezervisana prelijepa Kraljičina plaža. Na Kraljevu plažu mogu i drugi posjetioci, ali ako ležaljke plate 200 eura, javljaju Vijesti.

Plaža Miločer ponijela je naziv Kraljeva plaža, baš zato što se nalazi pored vile Miločer, nekadašnje ljetnje rezidencije dinastije Karađorđević. Okružena je uređenim parkom sa velikim brojem egzotičnih biljaka, a pokrivena je najfinijim pjeskom i duga 380 metara.

Mještani Svetog Stefana, proteklih godina su protestovali zbog zabrane prilaska Kraljičinoj plaži, pa je zakupac zatvorio resort. U međuvremenu su, zajedno sa Vladom, pronašli zajednički jezik.

- Ta mala Kraljičina plaža, ona je bila zatvorena cijeli dan i noć. Sada je ta plaža otvorena, ali je otvorena tako da od osam sati ujutru do osam sati navečer imaju specijalni režim. Mi smo na to morali da pristanemo - istakao je Vladislav Mitrović, predsjednik Mjesne zajednice Sveti Stefan.

Kada je riječ o samom ostrvu Sveti Stefan, ono je odranije otvoreno za turističke obilaske, ali nije bilo puno posjetilaca jer turisti uglavnom nisu informisani o turama. Ulaznice se plaćaju 25 eura, a kako je najavljeno iz Amana, do kraja ljetnje sezone, po toj cijeni posjetioci, uz vodiča, imat će priliku da izaberu jedan od šest termina za šetnju ostrvom, dok je za djecu do 12 godina ulaz besplatan.

Također, najavljeno je da će zimi ulaznica biti deset eura, dok će van sezone ture biti besplatne za sve obrazovne institucije sa teritorije Crne Gore.

(Ajdin B.)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.