14.12.2023. 21:56
0
Lukomir proglašen jednim od najljepših sela na Balkanu
FOTO: Ilustracija
Selo Lukomir, smješteno na 1495 metara nadmorske visine, proglašeno je jednim od najljepših sela na Balkanu prema izboru portala Putnikofer.hr. Ovo posljednje pravo bosansko selo pruža jedinstveni doživljaj, očaravajući svojom ljepotom, historijom i mistikom.

Selo je poput vremenske kapsule koja omogućava uvid u način života u Bosni i Hercegovini nekada. Uske popločane ulice, kućice s neobičnim krovovima i predivna priroda s krdom ovaca koje redovito prolazi kroz selo čine Lukomir slikovitim i jedinstvenim.

Lukomir je selo koje oduševljava turiste svojom autentičnošću, stvarajući utisak kao da se vrijeme ovdje zaista zaustavilo. Osim impresivnih vizura, selo pruža jedinstveni uvid u tradicionalni način života, čuvajući svoje nasljeđe i kulturnu baštinu.

Ova bosanska oaza, smještena visoko u planinama, mami posjetitelje svojom mističnom atmosferom, nudeći mir i tišinu koja kontrastira s užurbanim ritmom modernog života.

Lukomir je nezaobilazna destinacija za one koji žele iskusiti autentičnost i ljepotu tradicionalnog bosanskog sela.

LUKOMIR
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.