4.1.2022. 15:55
0
Peti dan potrage: Mateju Perišu ni traga, u Beogradu opsežna akcija građana i policije
FOTO: Ana Paunković/Kurir
Matej Periš je sa drugarima u prošlu nedjelju uvečer došao u Beograd iz Splita. U Srbiji planirali dočekati Novu godinu, otac ga sprječavao da ide na put.

- Neno je djecu vodio sa sobom na utakmice. Ponosan je na obje kćeri i sina jer su ih on i supruga odgojili u dobre osobe. Čudne su okolnosti pod kojima je Matej nestao, a, iskreno, ne bi me začudilo da njegovi prijatelji s kojima je bio tu noć nešto skrivaju jer ne može se bez ikakva razloga, samo tako, poludjelo trčati ulicama nepoznatog grada - kazao je hrvatskim medijima Nenadov prijatelj, čiji je sin s nestalim Perišom išao na Ekonomski fakultet


- Svjedok sam da se istraga nastavlja u punom toku. Nemam nikakve nove informacije - izjavio je Periš za srbijanski Kurir.


Nenad Periš, otac nestalog Mateja, za Kurir je rekao da nema novih informacija o nestanku sina, 

 iako nema stajanja i potraga je od jutros intenzivno pojačana.


Inspektori koji su jutros došli na rjeku Savu pronašli su u žardinjeri sitan predmet koji bi, kako je navedeno, mogao da ima veze sa nestankom Mateja Periša, prenose regionalni mediji.


Već peti dan traje potraga za Splićaninom Matejom Perišom koji je za novogodišnje blagdane došao iz Splita u Beograd,  uz još nekoliko prijatelja. Perišu se gubi svaki trag u rano jutro 31. decembra. Prijatelji koji s Perišom boravili tu noć u klubu Gotik u Beogradu, otišli su iz grada, prvo put Zagreba pa kući ka Splitu. Napustili su mjeato nestanka i peije okončanja istrage.


Lokacija noćnog kluba u kojem su mladići boravili, 'Beton hala,'  inače se ubraja u rang popularnijih i 'normalnijih' mjesta za izlazak. Ona navidi da sz restorani na visokom nivou, nema problematičnog društva. Istakla je ova srbijanska novinarka kako tu dolaze ljudi bolje platežne moći. objašnjava novinarka iz Beograda. Ona je posebno istakla činjenicu da je skoro cijeli rejon oko kluba i taj plato, pokriveni video nadzornim kamerama.

"Prije 10 godina na vrhu Meteora, moja voljena dica...desno, s bijelom kapom čuči moj Matej Peris....nestao je prije par dana ...molimo se prijatelji da se vrati živ i zdrav svojoj kući...", objavila je Pseišova nekadašnja nastavnica iz gimnazije koju je pohađao.


Iako potraga traje već predugo, svinse nadaju pozitivnom ishodu, te ne razmišljaju o eventualnom crnom scenariju.

 

Otac nestalog mladića je za informativni program RTL televizije u javljanju uživo kazao kako potpuno vjeruje istražnim organima te da zna onoliko informacija koliko i regionalni mediji koji prate slučaj.

(Amer Mujezinović)


0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.