12.4.2023. 22:15
1
Oglasila se ambasada Ukrajine nakon informacija da im Srbija šalje oružje
FOTO: AFP
Ambasada Ukrajine u Srbiji saopćila je danas da “nema informacije” o tome da je zvanični Beograd namjeravao da pošalje oružje Ukrajini, ili je to već uradio.

U pisanom odgovoru Glasu Amerike ambasada Ukrajine je navela da nema informacije o isporuci oružja iz Srbije. Navodi i da se “pri tome rukovodi i izjavama srpskih zvaničnika”.

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević ranije danas je demantovao navodna saznanja britanske agencije Reuters da je Srbija prodavala ili namjerava da prodaje oružje Ukrajini.

Istaknuo je da “Srbija nije prodavala niti će prodavati oružje ukrajinskoj ili ruskoj strani, niti zemljama u okruženju tog konflikta”.

“Nekome je očigledno cilj da destabilizuje našu zemlju i da je uvuče u konflikt u kome nećemo da učestvujemo. Mi se dosljedno držimo naše utvrđene politike”, rekao je Vučević, prenosi B92.

(Erna H.) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.