30.5.2023. 18:27
1
Dušan Obrenović, koji je jučer teško pretučen na Kosovu, prije prelaska u pravoslavlje zvao se Sulejman Muratović: Otac mu je Bošnjak a majka Albanka
Mladić koji u jučerašnjim sukobima pretučen, Dušan Obrenović, u fokus regionalne javnosti došao je 2016. godine kada je odlučio da uzme pravoslavlje i promijeni ime, piše portal Kosovo online.

Dušan je prije prelaska na pravoslavlje bio Sulejman. Njegova majka je Albanka a otac Bošnjak.

Kako je danas saopćio njegov advokat Predrag Miljković, Obrenović je u pritvoru u jako teškom fizičkom stanju zbog batina koje je pretrpio jučer, ima višestruke povrede i podlive i neophodna mu je pomoć hirurga.

Njegova životna priča je bila u fokusu regionalnih medija. 

Dušan živi u Sjevernoj Mitrovici, a 2016. godine se prekrstio, i umjesto islama uzeo pravoslavnu vjeru. Tada je promijenio i ime, a kaže da se u pravoslavlje zaljubio od malena.

- Otac, porijeklom iz Brčkog, rekao je da nema problema, sestra se nije bunila, a majka nije bila oduševljena - rekao je prije nekoliko godina Obrenović za medije.

Dušan je tada istakao da je jedva dočekao krštenje.

- Otac je, recimo, ateista. On meni nije branio, rekao mi je: 'Sine, ako si ti tako odlučio, to je tvoja stvar' - rekao je Dušan tada medijima.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.