26.9.2023. 9:43
0
Objavljen snimak bijega navodnih napadača na kosovsku policiju
Video snimak koji navodno prikazuje naoružane pripadnike grupe koji su izvršili napad na kosovsku policiju kako se preko planina kreću u nepoznatom pravcu pojavio se na društvenim mrežama, a prenijeli su ga kosovski mediji.

Kako se navodi u objavama, video iz drona je napravila agencija Associated Press, a navodno prikazuje napadače na kosovsku policiju koji su u bijegu.

Autentičnost snimka još nije potvrđena.

Podsjećamo, policiju Kosova je u nedjelju u ranim jutarnjim satima napala grupa maskiranih i naoružanih osoba, nakon što su organi reda pokušali da uklone barikade postavljene u Banjskoj i Zvečanu.

Usljed sukoba ubijen je policijski službenik Afrim Bunjaku, a nekoliko drugih je povrijeđeno.

Naoružana grupa se potom sklonila u manastir Banjska odakle su se sukobili sa kosovskom policijom.

Kosovska policija je poslije ubistva svog pripadnika ubila trojicu napadača i nekoliko njih ranila. Uhapšeno je njih šestoro.


 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.