1.10.2023. 19:50
0
Kosovo preuzima Radoičiću vilu, objavljeno šta će biti s njom
FOTO: Facebook
Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja izjavio je da planira da vilu Milana Radoičića, koja se nalazi na jezeru Gazivode, pretvori u stanicu za jedinicu kosovske policije sa čamcima.

Svećlja je rekao da je Radoičić vilu sagradio na zemljištu Agencije za šumarstvo Kosova i istakao da razgovara sa ministrom poljoprivrede kako bi ta imovina bila prenesena na Ministrstvo unutrašnjih poslova Kosova, prenosi Kossev.

“Hoćemo da je koristi kosovska policija kao stanicu za jedinicu sa čamcima u Graničnom odjeljenju”, rekao je Svećlja na konferenciji za štampu u južnom dijelu Kosovske Mitrovice.
Prema zvaničnim podacima kosovske policije i izjavama iz Beograda, u sukobu u Banjskoj su, pored jednog pripadnika kosovske policije, ubijena trojica naoružanih Srba sa Kosova.

Kosovski ministar je kazao da se operacija kosovske policije nastavlja i da se vrše pretrage terena, ali da izvještaji obavještajnih službi ukazuju na više poginulih.

“Informacije govore o više, ali čim budemo imali dokaze, mi ćemo ih objaviti”, rekao je Svećlja.
Podsjetimo, nekadašnji potpredsjednik Milan Radoičić preuzeo je odgovornost za napad na kosovske policajce koji je počinjen proteklog vikenda.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.