6.10.2023. 17:31
0
Lajčak: Za region je važno da dođe do normalizacije odnosa između Srbije i Kosova
Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak poručio je danas da je neophodno normalizovati odnose Beograda i Prištine i odbacio tvrdnje premijera privremenih prištinskih institucija Albina Kurtija da drži stranu Srbiji.

On je istakao da nema normalne budućnosti za dvije strane, bez normalizacije odnosa do koje mora doći dijalogom.

"Kosovo i Srbija imaju veliki uticaj na zemlje Zapadnog Balkana. Predsjednici zemalja ZB sa kojima sam razgovarao u Njujorku su zabrinuti za odnose Srbije i Kosova", rekao je Lajčak na 2BS Forumu u Budvi, prenosi RTCG.

On je dodao da je Evropska unija posvećena Zapadnom Balkanu i dodao da zemlje regiona moraju ozbiljno da shvate aktuelni momenat.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.