5.1.2024. 15:30
0
Patrijarh Porfirije: Ne brani se Kosovo na Youtubeu i Twitteru
FOTO: n1
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije, trećeg dana posjete Kosovu i Metohiji obišao je manastir Visoki Dečani, gdje su ga dočekali iguman manastira otac Sava i vladika raško-prizrenski Teodosije, i poručio da je mir duhovna kategorija i da se Kosovo brani, prije svega, činjenjem dobrih djela.

Nakon što se poklonio moštima Stefana Dečanskog, patrijarh Porfirije je okupljenim vjernicima poručio da je mir duhovna kategorija i da zato ima i duhovnu vrijednost.

„Zapamtite, ne brani se ni mir, ni sloga, ni ljubav, ni Kosovo na Youtubeu i Twitteru, nego dođi i vidi, ponesi dio krsta i dio muke, podijeli ono dobro što imaš dobro, neka ti rame bude spremno da se nasloni neka glava koja je umorna, a onda će, kad zatreba i tebi i bilo kome drugom, Bog učiniti da i mi imamo i mir i ljubav“, rekao je patrijarh Porfirije u manastiru Visoki Dečani.

Kako je kazao, mira nema bez duhovnog mira.

„Bez molitve, bez duhovnog podviga, ne možemo postići ništa. To je preduslov da Bog dejstvuje, da njega prizovemo, da on uzme stvar u svoje ruke“, istakao je patrijarh, prenose agencije.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.