18.3.2024. 19:51
0
Identifikovan bračni par zbog prijetnji Aleksandru Vučiću
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova identifikovali su I.T. iz Vrnjačke Banje i njegovu suprugu T.T. zaposlenu u ovoj lokalnoj samoupravi kao osumnjičene da su njen profil na društvenoj mreži iskoristili za objavu video snimka, za koji navode da je u pitanju otimanje djeteta od majke mimo njegove volje i to od strane srbijanske policije, kao i za prijetnje predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i pripadnicima policije, saopšteno je iz MUP-a.

Povodom tog snimka Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da snimak nije nastao u Srbiji, da je preuzet sa stranih profila na društvenim mrežama i da je u pitanju, kako su naveli, „još jedan u nizu napada i prijetnji predsjedniku Republike i pokušaj zloupotrebe i rušenja ugleda Ministarstva unutrašnjih poslova“.

„Inicijalni snimak je nastao prošle godine i prikazuje postupak oduzimanja djece u Litvaniji“, dodaje se.

Osumnjičeni I.T. od ranije je poznat policiji kao osoba iz kriminogene sredine, protiv koga su podnijete krivične prijave zbog sumnji da je počinio više krivičnih djela, među kojima je i ubistvo u pokušaju, saopšteno je iz MUP.

Protiv osumnjičenih policija će, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, podnijeti odgovarajuće prijave.

(Ajdin B.)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.