23.3.2024. 14:51
0
Drama u susjedstvu: Odbili dati dokumente, a onda istukli policajce koji su im došli na vrata...
FOTO: mup rh
Studenti Kruno (30) i Branka (25) potukli su se s policajcima koji su im ujutro došli u stan zbog remećenja javnog reda i mira.

Prema ovosedmičnoj presudi, sve se dogodilo na Badnjak u 6.10 sati ujutro u stanu u Zagrebu. Dva policajca pozvonila su im na vrata, a Kruno im je odbio dati ličnu te ih počeo vrijeđati nekontrolirano mašući rukama.

Potom je Kruno policajca T. snažno povukao u stan. Kad mu je policajac M. priskočio u pomoć, sva trojica su pali na pod, a Kruno se uspio izvući iz hvata te udario šakom u usnu policajca M., a drugom je rukom policajca T. udario u lice te ga vukao za kragnu prema sebi.

Policajac T. ga je potom udario dvaput šakom kako bi spriječio daljnji napad. Tada se u sukob umiješala i Branka, ničim izazvana, te je policajca T. otvorenim dlanom ruke udarila tri puta u lice.

Kruno je i dalje pružao aktivan otpor, zbog čega su ga policijski službenici vezali lisicama, a djevojci su stavili ruke na leđa. Tek nakon dolaska interventne policije, uspjeli su im utvrditi identitet te ih privesti.

Par je sve priznao i izrazio kajanje zbog nemilog događaja. Sutkinja je Krunu osudila na 11 mjeseci, a Branku na 10 mjeseci zatvora. Moraju platiti po 300 eura troškova kaznenog postupka, prenosi Crna hronika

Zatvorska kazna na koncu im je zamijenjena radom za opće dobro jer su se uzorno vladali tokom suđenja, sve su priznali i pokajali se, a ranije nisu bili prekršajno ni kazneno osuđivani.


Hrvatska
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.