29.6.2016. 16:25
0
Brojni fudbaleri osudili teroristički napad u Istanbulu
Brojni fudbaleri iz evropskih i turskih klubova osudili su sinoćnji teroristički napad na aerodromu Ataturk u Istanbulu, u kojem je poginula najmanje 41 osoba.

Reprezentativac Njemačke turskog porijekla i veznjak engleskog Arsenala Mesut Ozil, putem svog Instagram profila osudio je teroristički napad u Istanbulu, te uputio poruku saučešća cijeloj Turskoj.

Fudbaler Manchester Cityja Ilkay Gundogan se također oglasio putem društvenih mreža, a njegova poruka turskom narodu bila je "Ostanite jaki”".

Hakan Calhanoglu, koji nastupa za njemački Bayer Leverkusen, pozvao je putem svog profila na molitve za Istanbul, za Tursku i za mir.

Pored njih, i fudbaleri koji nisu turskog porijekla su se solidarisali sa žrtvama terorističkog napada u Istanbulu.

"Molim se za cijeli svijet. Ali danas se najviše molim za grad u kojem živim. Jako mi je žao. Moje molitve i želje su sa žrtvama i svim građanima Istanbula", poručio je Holanđanin Wesley Sneijder, koji nastupa u istanbulskom Galatasarayju.

Golman Galatasarayja i reprezentacije Urugvaja Fernando Muslara je također jedan od fudbalera koji je pozvao na molitve za Istanbul.

"Dosta je! Neko mora učiniti nešto. Ovakve stvari se ne trebaju dešavati u jednoj ovako lijepoj zemlji", poručio je Muslera.

Nijemac Mario Gomez i fudbaler istanbulskog Bešiktaša izrazio je žaljenje povodom napada na aerodrom u Istanbulu, a posebno što je jednim takvim napadom pogođena cijela Turska. 

U napadu je, prema posljednjim informacijama Ureda guvernera Istanbula, poginula najmanje 41 osoba, a 130 povrijeđenih još se nalazi u bolnici. 

Odgovornost za napad još uvijek nije niko preuzeo, ali je sinoć turski premijer Binali Yildirim kazao da saznanja istražnih organa ukazuju na to da je napad djelo ISIS-a.
(Anadolu Agency)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.