25.9.2019. 17:48
0
AP o Zelenskom: Čovjek u centru američkog skandala govorit će pred UN
Čovjek u centru najnovije američke oluje, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, govorit će danas na godišnjem zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Njegovo prvo obraćenje u UN dogodiće se nekoliko sati pošto je pokrenuta formalna istraga o tome da li bi predsjednik SAD Donald Trump trebalo da bude opozvan zbog toga što je tražio stranu pomoć kako bi naškodio svom političkom rivalu, prenio je AP.

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je ranije danas da američki predsjednik Donald Trump nije vršio pritisak na njega tokom telefonskog poziva u julu, ističući da je njegov šestogodišnji sin jedina osoba koja to može da uradi.

"Niko ne može da izvrši pritisak na mene, jer sam predsjednik nezavisne drzave", rekao je Zelenski novinarima u Ujedinjenim nacijama, uoči sastanka s Trumpom, upitan da li je američki predsjednik vršio pritisak na njega tokom telefonskog poziva u julu.

Predstavnički dom američkog Kongresa pokrenuo je juče formalnu istragu o tome da li bi predsjednik Donald Trump trebalo da bude opozvan zbog toga što je tražio stranu pomoć kako bi naškodio svom političkom rivalu.

Optužuju Trumpa da je polovinom leta razgovarao sa Zelenskim, tražeći od njega kompromitujuće informacije o Hunteru Bidenu, sinu Joea Bajdena, jednog od kandidata demokrata za izbore 2020.

Trump je odbacio sve optužbe, uz ocjenu da predstavljaju "lov na vještice", prenose Nezavisne.


(Amila Alijagić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.