13.4.2024. 20:26
0
Trump: Podržat ćemo Ukrajinu pod ovim uslovom
Bivši američki predsednik Donald Trump poručio je da će republikanci podržati pomoć Ukrajini u američkom Kongresu samo "u obliku zajma".

"Što se tiče zakona o pomoći Ukrajini, mi ga trenutno razmatramo. Razmišljamo da to uradimo u vidu zajma, a ne samo poklona. Nastavljamo da dajemo poklone od milijarde i milijarde dolara", istakao je Tramp.

On je dodao da su mnogo važniji koraci Evrope.

"Treba da daju novac. Moraju da nam pariraju. Ako to ne urade, biću veoma razočaran", rekao je Trump nakon sastanka sa predsedavajućim Predstavničkog doma Mikeom Johnsonom, na kojem je razgovarano o pomoći Ukrajini i američkim izborima, prenosi "The Hill".

Tramp je mjesecima izražavao skepticizam u pogledu pružanja američke pomoći Ukrajini u njenom ratu protiv Rusije, tvrdeći da podrška Ukrajini nije vitalni američki interes i da Evropa treba da pruži najveći dio pomoći.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.