8.5.2022. 20:22
0
Vlasnik njemačkog restorana počeo da naplaćuje ulaz: "Nisam imao izbora, meso je skuplje od 30 do 50 posto, a ulje za više od 100 posto"
?Vlasnik jednog restorana uveo je plaćanje ulaznice u objekat za svakog gosta koji dolazi da jede, osim ako je riječ o djeci.

Horst Ingendorn, vlasnik restorana u njemačkom gradu Ratingeru, za WDR kaže kako nije imao izbora.

"Meso je skuplje od 30 do 50 odsto, povrće 30 odsto. Ulje za prženje poskupjelo je više od 100 posto, a troškovi energije 2.000 odsto", govori on.

"U jednom trenutku sam povukao ručnu i rekao da sad moram nešto preduzeti. Umjesto da mijenjam jelovnik i povećavam cijenu vode i drugih usluga, odlučio sam da uvedem ta tri eura", objašnjava njemački ugostitelj, prenosi Poslovni dnevnik.

"Gosti s kojima sam razgovarao to razumiju i mislim da je ta otvorenost i iskrenost zapravo prilično dobra", kaže Ingendorn.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.