13.4.2024. 19:01
0
Njemačka Ukrajini šalje još jedan raketni sistem Patriot
Njemačka će Ukrajini poslati još jedan raketni sistem Patriot i municiju, naveo je u subotu njemački kancelar Olaf Scholz.

„Njemačka će Ukrajini isporučiti još jedan sistem protivvazdušne odbrane Patriot. Predsjednik (Ukrajine Volodimir) Zelenski obavijestio me je danas telefonom o masovnim ruskim vazdušnim napadima na civilnu energetsku infrastrukturu. Nepokolebljivo stojimo na strani Ukrajine", naveo je Olaf Scholz na društvenoj mreži X.

Njemačka vlada saopštila je da su Zelenski i Scholz razgovarali telefonom o vojnoj i humanitarnoj situaciji u Ukrajini.

Zelenski je na Telegramu rekao da je zahvalan Scholzu, dodajući da je "ovo istinska podrška Ukrajini u ključnom trenutku". Kijev je više puta pozivao svoje zapadne saveznike da ubrzaju isporuku sistema protivvazdušne odbrane i municije.

On je rekao da će Njemačka takođe isporučiti Ukrajini više IRIS-T i Skynex sistema protivvazdušne odbrane, zajedno sa municijom.

Rusija je započela svoju "specijalnu vojnu operaciju" u Ukrajini prije više od dvije godine.

(Ajdin B.)





0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.