21.3.2023. 9:23
0
Američke policijske snage u pripravnosti uoči mogućeg hapšenja Trampa
FOTO: AP
Policija u većim američkim gradovima priprema se za potencijalne nemire u slučaju da bivši predsjednik SAD Donald Trump bude uhapšen ove sedmice u okviru istrage o navodnoj tajnoj isplati novca.

Vlasti u Njujorku, Vašingtonu i Los Anđelesu pojačavaju svoje prisustvo policije, prenosi BBC.

Tužilac bi mogao, kako se navodi, optužiti Trumpa zbog tvrdnji da je platio porno zvijezdi da prešuti aferu koju su navodno imali.

To bi bio prvi krivični postupak pokrenut protiv bivšeg američkog predsjednika.

Čelične barikade podizane su u ponedjeljak ispred Krivičnog suda na Manhattanu, gdje bi Tramp mogao biti optužen, fotografiran i gdje bi mu uzeli otiske prstiju ako optužnica bude podignuta ove sedmice, kao što američki mediji naširoko očekuju.

Pojačano prisustvo policije također je viđeno ispred "Trump Towera" u gradu.

Kapitolska policija, koja štiti zakonodavce na Capitol Hillu u Vašingtonu, planira proglasiti vanredno stanje u utorak, rekao je za CBS izvor iz Kongresa.

(Erna H.) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.