16.5.2023. 10:15
0
Novi način borbe protiv agresora: CIA objavila snimak u kojem nudi "posao" špijunima iz Rusije
Američka Centralna obavještajna agencija (CIA) javno je podijelila videosnimak sa namjerom regurotovanja špijuna iz Rusije koji bi se anonimno i sigurno povežu sa američkom obavještajnom agencijom.

Iz CIA-e poručuju kako ruska invazija na Ukrajinu predstavlja historijsku priliku "za "Ruse da nam se pridruže i pruže potrebne informacije".

Poručuju kako je cilj videozapisa demistifikacija načina povezivanja sa CIA-om poručivši da imaju mnogo razumijevanja za Ruse.

Smatraju kako postoji na hiljade Rusa koji imaju korisne informacije i koji bi željeli stupiti u kontakt sa CIA-om ali, do sada, nisu imali informacije kako stupiti u kontakt sa ovom obavještajnom agencijom.



U dvominutnom videu prikazani su Rusi koji vode svoje svakodnevne živote. Motiv porodice provlači se kroz cijeli video. Na ruskom jeziku, narator govori:

"Zbog mojih postupaka, živjet ćemo dostojanstveno", dok žena u automobilu koristi telefon kako bi kontaktirala CIA-u, prije nego što se pojavi logo agencije i upute za uspostavljanje kontakta.


(Admir O.)

OglasCIA
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.