25.6.2023. 11:21
0
Obama: Indikativno da je podmornica vijest dana, a ne 700 utopljenih migranata
FOTO: CNN
Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama uporedio je medijsko izveštavanje o potonuloj podmornici Titan sa viješću o stotinama migranata koji su se utopili nakon što im se čamac prevrnuo u Mediteranu.

Obama je u intervjuu za CNN govorio o, kako je kazao, “ekonomskom aspektu demokratije” na koji se mora obratiti pažnja i naveo kao problem “sramotnu nejednakost”.

“Trenutno imamo 24-časovno medijsko pokrivanje podmornice koja je tragično izgubljena na dnu mora. Istovremeno, kod obale Grčke imali smo 700 mrtvih ljudi, migranata koje je neko izgleda krijumčario. I bilo je u vestima, ali nije bilo tako dominantno”, rekao je Obama.

Bivši predsjednik Amerike smatra da je to ukazuje koliko ljudi imaju različite šanse u životu.

“Veoma je teško da održite demokratiju kada imate ogromnu koncentraciju bogatstva”, kazao je on.

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.