9.7.2023. 7:58
0
Sirija otkazala medijsku akreditaciju BBC-a
Sirijska vlada otkazala je BBC-jevu medijsku akreditaciju zbog, kako je nazvala, „pristranih i obmanjujućih izvještaja“.
Sirijsko ministarstvo informacija saopštilo je da se britanski emiter nije pridržavao „profesionalnih standarda“, javio je BBC. Nedavna priča BBC-a povezala je trgovinu amfetaminom pod nazivom kaptagon sa porodicom sirijskog predsjednika Bashara al-Assada. Objavljeno prošlog mjeseca, BBC News Arabic Investigations otkrio je veze između trgovine drogom kaptagon, vodećih pripadnika sirijskih oružanih snaga i Assadove porodice. Kaptagon je droga slična amfetaminu koja izaziva veliku ovisnost. Sirijska vlada je ranije negirala bilo kakvu umiješanost u trgovinu drogom. Sirijska vlada u svom saopštenju nije posebno spomenula izvještaj o kaptagonu. U njemu se navodi da je BBC, otkako je započeo rat u Siriji 2011. godine, povremeno pružao „subjektivne i lažne informacije“. Dodaje se da je BBC bio upozoren „više puta“, ali je „nastavio da emituje svoje obmanjujuće izvještaje zasnovane na izjavama... terorističkih entiteta i onih koji su neprijateljski nastrojeni prema Siriji“.
SirijaBBC
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.