21.8.2023. 14:53
0
Medicinska sestra ubila sedam beba: Ide doživotno u zatvor
Sud u Manchesteru je osudio medicinsku sestru Lucy Letby (33) na kaznu doživotnog zatvora jer je ubila petero dječaka i dvije djevojčice u bolnici Countess of Chesterdok dok je radila noćne smjene 2015. i 2016. godine.

Uz to, napala je i drugu novorođenčad. Na suđenju se nije pojavila, javlja Mirror.

Žrtve je otrovala ubrizgavanjem inzulina, neke je prisilno hranila ili im ubrizgavala zrak.

Policija je u njenom domu pronašla pisanu poruku u kojoj stoji:

“Ja sam užasno zla osoba. Zla sam, ja sam ovo učinila. Namjerno sam ih ubila jer nisam dovoljno dobra da se brinem za njih“.

Pascale Jones, viša tužiteljica Krunskog suda u Manchesteru rekla je da „oni koji su radili s Letby nisu znali da je među njima ubica“.

“Dala je sve od sebe da prikrije zločine, mijenjajući načine na koje je bebe ozljeđivala, a provjereno joj je da se brine o najosjetljivijim bebama na tom odjelu“, kazala je tužiteljica Jones.

Britanski kriminalistički inspektor Paul Hughes koji je vodio istragu rekao je da je u pitanju „složen i osjetljiv slučaj“.

“Znamo da ima veliki uticaj na porodicu, ali i uposlenike bolnice, pacijente, kao i javnost. Porodicu redovno informiramo o svemu i dajemo im puno podršku“, rekao je Hughes 2016. godine.

Bolnica je Letby 2016. maknula s mjesta medicinske sestre te su je postavili da radi u administrativnom centru, ali nije suspendirana.

Letby je dva puta uhapšena zbog sumnje da je ubila bebe, no oba puta i 2018. i 2019. policija ju je pustila uz kauciju.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.