3.8.2023. 22:50
0
Trump se izjasnio pred sudom: Nisam kriv
Bivši američki predsjednik Donald Trump službeno je optužen na sudskom ročištu za zavjeru u svrhu poništenja svog poraza na izborima 2020. godine.

On se izjasnio se da nije kriv ni po jednoj od četiri tačke optužbe vezane za njegove napore da poništi predsjedničke izbore.

Prethodni je doo do njegovog hapšenja i čitanja optužbe, u istoj zgradi suda u Washingtonu koja je imala direktan pogled na nasilje koje se razvilo u američkom Kapitolu 6. januara 2021. i gdje se pojavilo preko 1.000 Trumpovih pristalica koji su učestvovali u pobuni.

Uoči procesa, Trump je prozvao slučaj dokazom korupcije, skandala i neuspjeha aktealnog predsjednika Joea Bidena. Radi saslušanja je u Washingtonu pojačano osiguranje. Protiv Trumpa se već vode dva procesa, no on se i dalje priprema za predsjedničke izbore koji će se održati iduće godine.

Trenutna optužnica smatra se najozbiljnijom.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.