28.8.2023. 14:00
0
Ne zna se kada će i gdje biti sahranjen Jevgenij Prigožin
FOTO: Twitter
Nakon potvrde da je šef Wagner grupe Jevgenij Prigožin poginuo 23. avgusta u padu aviona u regionu Tvera, nema informacija o tome kada će i gdje će biti sahranjen.

- Kremlj još nema informacije o datumu kao i načinu sahrane šefa Vagnera, Prigožina - rekao je portparol Dmitrij Peskov.

Podsjetimo, Istražni komitet Ruske Federacije saopćio je jučer da je identificirano svih deset žrtava iz aviona, koji se prošle sedmice srušio nedaleko od Moskve.

- Nemam još nikakve informacije o sahrani, tako da ne mogu ništa da kažem. Sigurno, kada odluka bude donijeta, javnost će biti upoznata s tim. Takve odluke se uvijek donose s članovima porodice, prvenstveno u skladu s njihovim željama - rekao je Peskov, prenosi Avaz.

Portparol Kremlja je rekao i da je prerano da komentira da li će Putin prisustvovati sahrani.

- Za sada ne znamo kada, šta, kako, dakle, sada ne može biti odgovora na ovo pitanje - rekao je Peskov, prensoi Avaz.

(Elmedina H.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.