16.10.2023. 20:30
0
Trump dobio zabranu od suda, evo šta ne smije da radi
FOTO: AP
Savezni sudija zabranio je bivšem predsjedniku SAD Donaldu Trumpu da kritikuje tužioce, sud i moguc´e svjedoke uoči njegovog suđenja po optužbama za malverzacije na izborima.

Komentiranje slučaja
- Pošto se kandiduje za predsjednika, može da prijeti? - sudija Tanja Čutkan pitala je Trumpove advokate prije nego što je izdala takozvanu naredbu o zabrani komentiranje slučaja.

Bivši predsjednik je nedavno optužio tužioce da su "nasilnici" i jednog potencijalnog svjedoka nazvao "svinjom bez crijeva". Federalno krivično suđenje Trumpu počinje u martu 2024. godine.

Vodi kampanju
Dok ponovo vodi kampanju za predsjedničku fotelju, Trump se iduće godine suočava sa još tri suđenja. Jedno od suđenja počinje 4. marta, istog dana kada i "super utorak", ključni dan glasanja na republikanskim primarnim izborima 2024. godine, prenosi Avaz.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.