29.10.2023. 18:18
0
Vijeće sigurnosti UN-a će održati hitan sastanak: Razgovarat će se o ratu u Gazi
FOTO: AP/Ilustracija
Vijeće sigurnosti UN-a će u ponedjeljak održati hitan sastanak, na kojem će tema biti izraelska kopnena invazija na Gazu.

Na dnevnom redu zakazan je sastanak na temu "Situacija na Bliskom istoku, uključujući palestinsko pitanje". 

CNN prenosi da je vidio tekst zahtjeva Ujedinjenih Arapskih Emirata da Vijeće sigurnosti izvijesti podsekretar za humanitarna pitanja i koordinator hitne pomoći, te zvaničnik UN-ove Agencije za pomoć palestinskim izbjeglicama na Bliskom istoku. 

Sastanak dolazi nakon što je 120 zemalja za rezoluciju UN-a, koju je predložio Jordan, a koja poziva na "održivo humanitarno primirje" u Gazi. 

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.