13.11.2023. 15:47
0
Šef najveće opozicione stranke u Njemačkoj: Priznavanje Izraela treba biti uslov za dobijanje državljanstva
FOTO: x/Friedrich Merz
Predsjednik najjače opozicione stranke u Njemačkoj Kršćansko-demokratske unije Friedrich Merz rekao je da se treba stati na kraj aktivnostima koje su nastroje protiv Izraela u Njemačkoj.

Istakao je da se trebaju donijeti mjere borbe protiv antisemitizma te naglasio da razgovor više ne pomaže, prenosi Avaz

Među mjerama je naveo povezivanje mogućnosti dobivanja državljanstva s obavezom poštovanja suvereniteta Izraela.

Naglasio je da naturalizacija u Njemačkoj treba biti povezana s predanošću slobodi vjere i uvjerenja, a samim tim i pravu Izraela na postojanje. Naveo je i obavezu školarci posjete muzej koncentracionih logora, kao jedan od prijedloga.

Na drugoj strani, naglasio je da se muslimani ne trebaju smatrati opasnim, ali da se moraju pridržavati pravila suživota.

(Aldin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.