15.4.2024. 22:18
2
Prvi čovjek izraelske vojske: Iranu će biti odgovoreno na napad
FOTO: screenshot/youtube
Načelnik štaba Izraelskih oružanih snaga (IDF) Herzi Halevi poručio je da će Iran dobiti odgovor na raketni napad na Izrael.

"Iran je želio naštetiti strateškim sposobnostima Izraela, to je nešto što se ranije nije dogodilo. Prošlog ponedjeljka smo vidjeli šta se organizuje i mislimo da je Izrael veoma jak i da zna kako se nositi sa situacijom. Ali, sa toliko brojnom prijetnjom uvijek smo sretni što imamo Sjedinjene Američke Države s nama", kaže Halevi.

Istakao je da Izrael razmatra naredne korake te da će Iran 'dobiti ono što zaslužuje'.

"Ovo lansiranje tolikog broja projektila, krstarećih projektila i bespilotnih letjelica na teritoriju Izraela će naići na odgovor", dodaje on.

Naziv operacije IDF-a za suzbijanje iranskog dronova i raketnog napada u subotu je nazvan "Gvozdeni štit".

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.