5.12.2023. 8:38
0
Porodica držala hibrida vuka i psa kao ljubimca, ubio im tromjesečno dijete
FOTO: Screenshot/Youtube
Hibrid vuka i psa u gradu Chelseaju u američkoj saveznoj državi Alabami ubio je tromjesečno dijete, saopćila je tamošnja policija.

Porodica je držala životinju kao kućnog ljubimca.

Veterinar je na mjestu događaja eutanazirao životinju, potvrdio je ured šerifa okruga Shelby.

Gradonačelnik je smrt nazvao "nesretnom i tragičnom".

- Potvrđeno je da je jedno od naše djece ovdje u Chelseaju ubio egzotičan ljubimac i da je dijete podleglo povredama jučer poslijepodne nakon što je odvedeno u bolnicu - poručio je gradonačelnik Tony Picklesimer.

Iz policije su naveli kako su pozvani u dom djeteta prošlog četvrtka oko 13 sati po lokalnom vremenu, nakon zaprimljene dojave zbog napada životinje.

Dijete je potom odvezeno u bolnicu, gdje je proglašeno mrtvim zbog povreda zadobijenih u napadu, piše BBC.

Policija je opisala životinju kao "hibrida vuka i psa" kojeg je porodica bebe držala kao kućnog ljubimca. Dodali su da nastavljaju s istragom okolnosti koje su dovele do smrti djeteta.

Gradonačelnik Picklesimer je istaknuo za CBS da je u kući bilo još djece u vrijeme incidenta. Sličan incident dogodio se 2018. godine, u kojem je beba stara osam dana umrla nakon što ju je napao hibrid vuka i psa.

(Aldin B.)

AmerikaVuk
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.