27.12.2023. 12:49
0
Ajfelova kula zatvorena zbog štrajka
FOTO: ilustracija
Ajfelova kula je danas zatvorena zbog štrajka jednog broja zaposlenih, objavljeno je sajtu čuvene pariske građevine, čiji je tvorac Gistav Ajfel preminuo na današnji dan prije 100 godina.

"Zbog štrajka jednog dijela zaposlenih, Ajfelova kula je trenutno zatvorena. Izvinjavamo se zbog nastalih neprijatnosti. Ulaz na trg je otvoren i slobodan za obilazak", navodi se saopštenju na sajtu Ajfelove kule, prenosi Tanjug.

Ajfelova kula je izgrađena po nalogu francuske vlade za Svjetsku izložbu 1889. godine po projektu inženjera Ajfela i nakon što je izgrađena zvanično je postala najviša građevina na svijetu.

Prvobitno je planirano da toranj bude postavljen i demontiran poslije 20 godina jer se mnogim Parižanima nije dopao dizajn, međutim Ajfelova kula je tokom godina postala simbol francuske prestonice.

Pariz
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.