28.11.2023. 14:13
0
Prijevoz u Parizu će za vrijeme Olimpijade poskupiti čak četiri puta
FOTO: EPA
Cijene karata za metro u Parizu gotovo će biti dvostruko skuplje tijekom Olimpijskih igara 2024., najavila je u utorak predsjednica regije glavnog grada Francuske, dodajući da će stanovnici s propusnicama biti zaštićeni od privremenog poskupljenja, a posjetiteljima će se naplaćivati ??"fer cijena".

Gradonačelnica Pariza upozorila je prošli tjedan da će usluge javnog prijevoza, koje pružaju regionalne vlasti, biti nedostatne tokom događaja i da gradu prijeti kolaps zbog nedovoljne infrastrukture. Olimpijske igre održat će se od 26. jula do 11. augusta, a Paraolimpijske igre od 28. augusta do 8. septembra.

Mjesečna karta je inače 84.10 eura, a sedmična će za vrijeme OI-ja biti 70

"Tijekom Olimpijskih i Paraolimpijskih igara regija Ile-de-France dramatično će povećati ponudu prijevoza. Ne dolazi u obzir da stanovnici podržavaju taj trošak", rekla je predsjednica regije Valerie Pecresse.

"Napravit ćemo novu propusnicu, propusnicu za Pariz 2024., koja će posjetiteljima omogućiti putovanje kroz cijelu regiju Ile-de-France. Koštat će 16 eura dnevno, a do 70 eura sedmično. To je fer cijena", rekla je Pecresse.

Rekla je da će karta za metro koštati četiri eura za razdoblje od 20. srpnja do 8. rujna, dodajući da to neće utjecati na stanovnike regije s uobičajenom mjesečnom ili godišnjom kartom. Mjesečna karta inače košta 84.10 eura, prenosi Index.

(M.Lj.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.