2.1.2024. 16:55
0
Bill Clinton identificiran u dokumentima o pedofilskom lancu: Kodno ime mu je John Doe
FOTO: AP
Na listi od 170 imena koja bi uskoro trebala biti objavljena, a povezana je sa slučajem pedofila Jeffreya Epsteina, nalazi se i bivši američki predsjednik Bill Clinton, objavio je NYP.

Glavna sutkinja Okružnog suda SAD za Južni New York, Loretta Preska, naložila je da sudska dokumentacija u slučaju pedofila Jeffreyja Epsteina bude dostupna za javnost.

Dokumentacija je bila zapečaćena još od 2015. godine kao dio tužbe Virginije Roberts Guff protiv Epsteina i njegove žene Giselene Maxwell.

Sarah Kellen jedna je od najbližih Epsteinovih saradnica, a optužena je da je organizirala masaže tokom kojih je Epstein zlostavljao žrtve. Nju se povezuje s organiziranjem sistema koji je služio kao paravan za zlostavljanje djece.

Ona bi mogla iskoristiti informacije kojima barata kako bi izbjegla potencijalne tužbe.

Kellen je, navodno, pažljivo čuvala svoje tajne godinama, očekujući ovakav trenutak koji bi ju mogao prikazati kao ključnog učesnika u pedofilskom lancu koji je organizirao Epstein.

"Ono što ona zna moglo bi zaprepastiti svijet", izjavio je izvor blizak Kellen i njezinu suprugu, tvrdi New York Post.

Čak 170 imena izići će na vidjelo. Očekuje se da u dokumentima svoje mjesto ima i bivši predsjednik SAD Bill Clinton kao i princ Andrew. Oni su samo neki od utjecajnijih osoba čija će imena biti otkrivena.

Bivši predsjednik Clinton, u onome što se do sada moglo saznati, naveden je pod kodnim imenom John Doe 36 u sudskim dokumentima vezanim u Epsteina. Clinton je spomenut više od 50 puta tokom istrage dokumenata koji su cenzurirani.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.