7.2.2024. 16:40
0
Meta upozorava da bi Mark Zuckerberg mogao umrijeti u svakom trenutku
FOTO: Screenshot/instagram
Meta, ranije poznata kao Facebook, izdala je upozorenje u svom godišnjem finansijskom izvještaju, izražavajući zabrinutost zbog generalnog direktora Marka Zuckerberga i drugih neimenovanih rukovodilaca koji se bave visokorizičnim aktivnostima kao što su borbeni sportovi, ekstremni sportovi i rekreativna avijacija.

Kompanija priznaje potencijalni uticaj na poslovanje ukoliko Zuckerberg ili ključno osoblje budu nedostupni zbog ozbiljne povrede ili smrti. Upozorenje, zakopano u finansijskim objavama, nagoveštava potencijalni poremećaj koji bi ove vannastavne aktivnosti mogle predstavljati za giganta društvenih medija i njegovih 67.000 zaposlenih.

Prošlog ljeta, Zuckerberg i Elon Musk pristali su na borbu prsa u prsa, iako se borba tek treba materijalizirati zbog raznih faktora, uključujući prigovore Muskove majke.

Iako rukovodioci ne sugerišu eksplicitno da Musk predstavlja prijetnju Zuckerbergovom životu, otkrivanje naglašava potencijalne rizike povezane sa Zuckerbergovim avanturističkim potragama, kao što je letenje hidrogliserom i njegov nedavni interes za dobijanje pilotske dozvole.

Uprkos ozbiljnom tonu upozorenja, Metine akcije su doživjele značajan rast nakon finansijskog objelodanjivanja, što ukazuje na to da investitori možda ne smatraju rizične hobije generalnog direktora glavnim problemom.

Pojavljuju se spekulacije o tome da li bi segment koji naglašava Zuckerbergove opasne aktivnosti mogao biti strateški potez za povećanje cijene dionica Mete, iako pravi motivi ostaju nejasni. Bez obzira na to, čini se da CEO-ovi avanturistički poduhvati izazivaju značajno interesovanje i pažnju.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.