14.8.2023. 8:19
0
Ništa od "borbe stoljeća": Zuckerberg se povlači, tvrdi da je Musk neozbiljan
FOTO: AP Photo
"Borbe stoljeća" nisu više ono što su nekad bile. Ali - Frazier, Ali – Foreman, Chavez – Taylor, Tyson – Holyfield, neki su od najlegendarnijih boks mečeva u historiji. Pa čak i kad se zadubimo u borilačke sportove i uđemo u svijet MMA, vidjeli smo mnoge mečeve od kojih nam se i danas digne kosa na glavi.

Ono što niko nije očekivao da nazovemo "borbom stoljeća" je susret dvojice magnata – Elona Musk i Marka Zuckerberg. 

Zuckerberg se povlači iz borbe
Kako su ranije najavljivali,  26. avgusta trebali smo svjedočiti meču "u kavezu", međutim došlo je do preokreta. Zuckerberg je rekao da se povlači iz borbe, tvrdeći da šef Tesle "nije ozbiljan".

- Mislim da se svi možemo složiti da Elon nije ozbiljan i da je vrijeme da krenemo dalje. Ponudio sam pravi datum. Dana White, šef UFC-a ponudio je da ovo bude legitimno takmičenje u dobrotvorne svrhe. Elon ne želi potvrditi datum, zatim kaže da treba na operaciju, a sada traži da umjesto toga odradi trening u mom dvorištu. Ako se Elon ikada uozbilji oko pravog datuma i službenog događaja, zna kako doći do mene. Inače, vrijeme je da se krene dalje. Usredotočit ću se na takmičenje s ljudima koji ovaj sport shvaćaju ozbiljno - napisao je Zuckerberg, prenosi Avaz.

"Epska" lokacija
Čini se da je Musk sugerirao da će se borba održati na "epskoj lokaciji" u Italiji. Ocrtao je mogućnosti prijenosa uživo i drevno okruženje za predloženi događaj, tvrdeći da je razgovarao s italijanskom premijerkom Giorgiom Meloni (Giorgia.

Podsjećamo, napetosti između kompanija dvojice tehnoloških milijardera bile su visoke nakon što je Zuckerberg Meta u julu lansirala Threads, aplikaciju za razgovor temeljenu na tekstu.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.