10.2.2024. 22:35
0
Netanyahu naredio vojsci: Remobilišite rezervne vojnike i krenite na Rafu
Izraelski premijer Benyamin Netanjahu zatražio je u subotu od izraelske vojske da remobiliše rezervne vojnike u pripremi za kopnenu ofanzivu u gradu Rafa.

Kako prenosi Kanal 13, načelnik generalštaba Herci Halevi rekao je: „Vojska će moći da se nosi sa bilo kojom misijom, ali postoje politički aspekti koji se prvo moraju riješiti".

Visoki izraelski zvaničnik, koji nije želio da bude imenovan, rekao je kanalu: "Operacija u Rafi se približava".

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu naredio je u petak vojsci da podnese dvostruki plan za evakuaciju palestinskih stanovnika iz Rafe, u kojem živi više od milion stanovnika koji traže utočište od rata i da porazi preostale "bataljone Hamasa".

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.