13.4.2023. 22:25
0
Sa koliko godina su najprivlačnije žene, a sa koliko muškarci?
FOTO: Pixabay/Ilustracija
Rezultati naučnog istraživanja su dosta varirali od zemlje do zemlje.

Da li je neko privlačan ili nije zavisi od mnogobrojnih faktora, a najnovije istraživanje pokazuje da i godine imaju i te kako veze sa tim.

Jedno istraživanje koje je objavljeno u časopisu Nju bjuti (New Beauty) pokušalo je da pruži univerzalan odgovor o atraktivnosti.

U okviru istraživanja je učestvovalo 16.000 ljudi iz osam zemalja: Njemačke, Italije, Francuske, Španije, Ujedinjenog Kraljevstva, Australije, SAD i Kanade.

Svi ispitanici su odgovorili na jedno, naizgled prosto pitanje: „Sa koliko godina su najatraktivnije žene, a sa koliko muškarci?“

Rezultati istraživanja su pokazali da su žene najprivlačnije sa 28 godina, a muškarci sa 32.

Interesantno je da su rezultati u pojedinačnim zemljama i te kako odudarali od ukupnih rezultata.

Tako je na primjer u Velikoj Britaniji univerzalan odgovor bio da su žene najljepše sa 23, a muškarci sa 33 godine, dok su Amerikanci smatrali da su žene najatraktivnije sa 31, a muškarci sa 34 godine.

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.