21.11.2023. 21:54
0
Način na koji se kupate utiče i na vaš metabolizam: Poboljšajte ga koristeći ove metode
Osim pružanja osjećaja opuštanja nakon napornog dana, način na koji se kupate može imati značajan utjecaj na vaše opće zdravstveno stanje. Važnost korištenja pravilnih tehnika kupanja naglašava se u održavanju čistoće i svježine kože.

Bez obzira na omiljene proizvode za pranje tijela, ključno je koristiti učinkovite metode čišćenja i dodatke koji podržavaju očuvanje zdravlja kože.

Tokom ljetnih mjeseci, preporučuje se tuširanje ili kupanje hladnom vodom. Piling tijela tijekom tuširanja odvodi mrtve stanice kože i zagađivače, pružajući koži svježinu. Upotreba piling krpe može biti korisna, stimulirajući limfni sustav ispod kože, poboljšavajući cirkulaciju krvi i potičući zdravlje crijeva, piše Times of India.

Zimi, Ayurveda preporučuje tehniku Abhyanga, koja uključuje masažu tijela uljem prije kupanja. Ova praksa pomaže obnavljanju vlage u koži i održavanju cirkulacije krvi, posebno važno kada je izloženost suncu ograničena.

Studije sugeriraju da kupanje u toploj vodi može poboljšati metabolizam, kontrolirati upale i regulirati razinu šećera u krvi, posebno kod osoba s prekomjernom težinom. Ova terapija toplom vodom može biti korisna i kao alternativa za poboljšanje zdravlja kod onih koji nemaju vremena za redovito vježbanje.

Važno je prilagoditi praksu kupanja vlastitim potrebama i preferencijama kako bi se postigao optimalan učinak na zdravlje.

 
KUPANJE
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.