28.3.2024. 12:16
Mijatović uputio ozbiljno upozorenje: Dodik će danas krenuti u tragičnu avanturu, nalazimo se na raskrsnici. Molim kolege sa političke scene RS-a da dobro razmisle danas
Potpuno je jasno da će danas, Milorad Dodik krenuti kroz Narodnu Skupštinu Republike Srpske u novu avanturu, koja bi mogla biti tragična, piše Vojin Mijatović, zamjenik premijera Federacije BiH i ministar razvoja poduzetništva i obrta, na društvenim mrežama.

"Potpuno je jasno da će poslanici SDP BiH u Narodnoj Skupštini Republike Srpske biti protiv svake odluke koja nije u skladu sa Ustavom BiH.

Nalazimo se na raskrsnici kao društvo između evropske budućnosti i potpunog raskola.

Velika je odgovornost na svim ljudima danas u Narodnoj Skupštini Republike Srpske, pozivam na razum i zrelost.

Mnogo je loših odluka u prošlosti bilo kada se išlo za “liderima” koji nisu marili šta će biti sa srpskim narodom i kako će ostatak sveta gledati na nas.

Zamolio bih sve kolege sa političke scene Republike Srpske da danas prije bilo čega dobro razmisle i da jednom u 100 godina izaberemo budućnost.

Dodik i Stevandić i slični se nalaze na kraju svog puta, ne smijemo dozvoliti da mi i naš narod budemo žiranti njihovih katastrofalnih odluka.

Pustimo po strani i Schmidta i sarajevsku desno orijentisanu politiku, danas je bitno da svi pojedinačno budemo zreli i ne krenemo na put koji će još jednom negativno označiti srpski narod.

Pozivam vas da danas odluku doneste raciom i glavom, a da se ne rukovodite dogmama koje su zabluda i ništa drugo nego spašavanje propalih srpskih “lidera”.

Naša pokoljenja zaslužuju da budi građani Evropske Unije i slobodnog i razvijenog sveta, do nas je sada!!!

Bosna i Hercegovina je i naša država, Srbi u BiH moraju pokazati da smo zreli i odgovorni ljudi i da ni jedan nacionalizam nije dobar, a da smo spremni za iskorak ka boljem sutra sa svim ostalim narodima u BiH.

Ponosni sam pripadnik svog srpskog naroda ali i ponosni građanin jedine mi države Bosne i Hercegovine, duboko verujem u zrelost srpskih političara, te pozivam da se danas odreknemo politika koje su i nas i Republiku Srpsku dovele u potpunu izolaciju i na ivicu ambisa i sukoba", poručio je Mijatović u postu koji je naslovio kao "Apel pametnima, poziv na zrelost srpskim političarima u BiH". 



(Ajdin B.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana