26.3.2024. 13:24
Disciplinska komisija FSBiH sutra odlučuje o kaznama za Sarajevo
Sjednica Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine kojom predsjedava Dario Knezović, aktuelni predsjednik Skupštine NK Široki Brijeg i zastupnik u Parlamentu Federacije BiH (HDZ BiH), bit će održana sutra (srijeda) u 11 sati, potvrđeno je Faktoru.

U centru pažnje Disciplinske komisije bit će zbivanja sa revanš-utakmice četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Borca odigrane na stadionu Koševo 13. marta ove godine.

Fudbaleri Sarajeva tada su, pri vodstvu gostiju rezultatom 1:2, u nadoknadi, odlučili napustiti teren.

U Bordo klubu bili su izrevoltirani odlukama koje je tokom meča donosio arbitar Mateo Musa.

Na Koševu sada s nestrpljenjem iščekuju odluku Disciplinske komisije FSBiH. Prema Disciplinskom pravilniku, Sarajevo se može suočiti s oduzimanjem bodova i novčanim sankcijama, a pojedincima mogu biti izrečene kazne zabrane obavljanja funkcija u određenom vremenskom periodu.

Vrijedi istaknuti da je dan nakon utakmice Takmičarska komisija FSBiH meč registrovala službenim rezultatom 0:3.

(Ajdin B.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana