26.3.2024. 15:31
Hrabra Palestina na korak do Svjetskog prvenstva: U teškim uslovima, a uz to u dnevnom terminu mjeseca ramazana savladali Bangladeš
Fudbalska reprezentacija Palestine ostvarila je pobjedu protiv Bangladeša u četvrtom kolu azijskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. godine.

Palestinci su kao gosti ostvarili pobjedu rezultatom 1:0, a gol odluke pao je u četvrtoj minuti sudijske nadoknade kada je Michel Termanini postigao autogol. Pobjeda je dobila na značaju jer je ostvarena s igračem manje nakon što je Mahajna dobio crveni karton.

"Palestina je slavila u Dhaki. Teška utakmica obuhvatala je borbu s vrućinom i vlagom, kao i dodatni izazov igranja u dnevnom terminu tokom mjeseca ramazana. Nevjerovatna volja za osvajanjem tri boda", napisali su iz FS Palestine.

(Ajdin B.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana