27.3.2024. 13:57
FK Sarajevo oduzeta tri boda i 22 hiljade KM novčane kazne: Ismiru Mirviću godina zabrane obavljanja funkcije
Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine izrekla je kazne za incidente u revanš meču četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine u kojem je FK Sarajevo ugostilo banjalučki Borac.

Podsjetimo, na utakmici na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" na Koševu, igranoj 13. marta, desilo se nešto nezapamćeno - vodstvo FK Sarajevo je povuklo ekipu s terena u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena!

Raport saznaje da je FK Sarajevo novčanom kaznom od 22.000 KM i oduzimanje tri boda.

Službene osobe FK Sarajevo su također kažnjenje - predsjednik upravnog odbora Ismir Mirvić dobio je godinu zabranu obavljanja funkcije i 2.000 KM novčano, trener Simon Rožman tri mjeseca suspenzije uvjetno i 2.000 KM novčano i Senijad Ibričić sedam mjeseci zabrane obavljanja funkcije i 3.000 KM.

Bila je to kulminacija nezadovoljstva domaćeg tima suđenjem glavnog sudije utakmice Matea Muse iz Čitluka koji je gnjev koševskog premijerligaša navukao još nekoliko mjeseci ranije, u prvenstvenom duelu dva kluba u Banjoj Luci, kada je priznao pogodak Borca iz ofsajda.

Prethodno je Takmičarska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine prekinutu utakmicu registrirala službenim rezultatom 0:3 u korist Borca te slučaj prosijedlii "disciplincima".

Na ovu odluku postoji pravo žalbe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana