14.4.2024. 22:54
Evo zbog čega je fudbaler Sarajeva, Slaviša Radović, dobio crveni karton
Fudbaleri Željezničara i Sarajeva završili su 152. gradski derbi bez pogodaka, ali sa čak tri crvena kartona.

U meču 26. kola Wwin lige pocrvenili su Amer Hiroš i Edin Cocalić kod domaćih, te Slaviša Radović kod gostiju.

Hiroš i Cocalić su zaradili isključenja u prvom dijelu utakmice, u 19., odnosno 45. minuti, dok je Radović dobio crveni karton u tunelu stadiona nakon prvog poluvremena.

Trener Sarajeva Simon Rožman je u izjavi nakon utakmice rekao da ne zna zbog čega je isključen njegov fudbaler, a sada je stiglo objašnjenje iz N/FSBiH.

- Radović Slaviša, tokom pauze: nesportsko ponašanje - udaranje igrača suparničke ekipe otvorenim dlanom u predio lica - objašnjeno je iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, Hiroš je isključen zbog udaranja Edina Julardžije u lice nakon duela, dok je Cocalić pocrvenio zbog oštrog starta nad protivnikom koji je bio u izgledne napadačke igre za postizanje gola.

(Sead M.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana