16.4.2024. 15:40
Vico Zeljković popustio u vezi imenovanja Sergeja Barbareza: "Ljubomoran je. Dok sam ja na čelu Saveza, neće biti selektor"
Nogometni savez Bosne i Hercegovine odlučio je prekinuti saradnju sa Savom Miloševićem, a klupu naše reprezentacije će najvjerovatnije preuzeti legendarni Sergej Barbarez.

Predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković je razgovarao s Barbarezom, koji je najbliži klupi našeg državnog tima, iako postoji više kandidata.

Ipak, Zeljković ranije nije bio zadovoljan time da Barbarez bude selektor.

Zeljković je u aprilu 2021. godine poručio da u njegova dva mandata Sergej Barbarez, iako ljubimac navijača koji ga žele vidjeti na mjestu selektora, se to neće dogoditi.

"Barbarez je ljubomoran što nije selektor, a kako radi posao, odnosno ne radi ga nigdje, neće nikada ni biti selektor. Barem narednih osam godina, tako neka uživa u svojim komentarima i puna podrška od mene, ako ga to ispunjava", komentirao je svojevremeno Zeljković.

Barbarezov prvi pomoćnik bio bi Emir Spahić, još jedan legendarni kapiten Zmajeva.

Pored Spahića, u Barbarezovom stručnom štabu bila bi još dva bivša bh. reprezentativca - Vedad Ibišević i Zlatan Bajramović. Barbarezu, koji je odavno želja navijača BiH, selektorsko mjesto bilo prvo trenersko iskustvo.

(Ajdin B.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana