16.4.2024. 17:00
Lopovi iz Hrvatske opljačkali zvijezdu Premiershipa
Četvero hrvatskih državljana u dobi od 23, 27, 31 i 42 godine optuženo je da je 4. aprila provalilo u dom, a zatim i opljačkalo igrača Newcastlea Alexandera Isaka (24), objavio je BBC.

Pomenuta četvorka je nedavno iz Italije doputovala u Veliku Britaniju, a uhapšena je u petak u West Midlandsu.

Svi su oni optuženi za niz provala, pa tako i za ovu u Darras Hallu, u dom švedskog reprezentativca. Newcastle je Isaka u ljeto 2022. doveo za 70 miliona eura iz Real Sociedada, čime je postao najskuplji igrač u historiji tog engleskog kluba.

Isaku su ukradeni gotovina, skupocjena dizajnerska odjeća, nakit i automobil, koji je kasnije pronađen, potvrdila je policija.

Fantastični napadač u trenutku provale nije bio kod kuće i tako je postao samo jedna u nizu žrtava provala u Sunderlandu i Newcastleu, a u kojima je nestala imovina vrijedna više miliona funti.

Daily Mail također piše da je riječ o Hrvatima te navodi njihova imena: Jela Jovanović (42), Valentino Nikolov (31), Giacomo Nikolov (27) i Charlie Jovanović (23).

Britanski inspektor Shaun Fordy je rekao: "Ovo je bio izvanredan prikaz kvalitetnog partnerskog policijskog rada. Operacija pokazuje da nećemo tolerirati ovu vrstu zločina u našoj regiji. Želimo zaštititi našu zajednicu i uhapsiti one za koje vjerujemo da su odgovorni."

(Ajdin B.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana