9.11.2020. 16:30
But iz woka
Spremanje hrane u woku spada u jednostavne recepte zahvaljujući kojima dobivate ukusan i brz obrok. Dokaz za to je i ovaj sočni juneći but.
Sastojci:

150 g junećeg buta
250 g šampinjona
1 mrkva
1 tikvica
1 stabljika prase
20 g kikirikija
so
slatko-kiseli umak
soja sos
rižino sirće

Junetinu i povrće isijecite na trakice, pa zagrijte ulje u Tefal wok tavi. Kada se tava dobro zagrije, najprije ubacite komade mesa i pržite oko 3-4 minute. Meso prebacite u tanjur, a u tavi prepržite kikiriki, pa redom dodajite mrkvu, tikvicu i gljive. Poslije par minuta, dodajte i prasu.

Bitno je da wok tavu stalno pomjerate kako bi se sastojci što bolje sjedinili i jednako pržili. Kada meso vratite u tavu, vrijeme je da dodate začine. Posolite po želji, dodajte po kašiku slatko-kiselog umaka, soja sos, te rižino sirće. Sve dobro izmiješajte, pa ulijte jednu čašu vode i pržite dok tečnost ne ispari. Ovako pripremljenu junetinu poslužite uz rižu ili rezance. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana