9.11.2020. 16:30
Spremanje hrane u woku spada u jednostavne recepte zahvaljujući kojima dobivate ukusan i brz obrok. Dokaz za to je i ovaj sočni juneći but.
Sastojci:
150 g junećeg buta
250 g šampinjona
1 mrkva
1 tikvica
1 stabljika prase
20 g kikirikija
so
slatko-kiseli umak
soja sos
rižino sirće
Junetinu i povrće isijecite na trakice, pa zagrijte ulje u Tefal wok tavi. Kada se tava dobro zagrije, najprije ubacite komade mesa i pržite oko 3-4 minute. Meso prebacite u tanjur, a u tavi prepržite kikiriki, pa redom dodajite mrkvu, tikvicu i gljive. Poslije par minuta, dodajte i prasu.
Bitno je da wok tavu stalno pomjerate kako bi se sastojci što bolje sjedinili i jednako pržili. Kada meso vratite u tavu, vrijeme je da dodate začine. Posolite po želji, dodajte po kašiku slatko-kiselog umaka, soja sos, te rižino sirće. Sve dobro izmiješajte, pa ulijte jednu čašu vode i pržite dok tečnost ne ispari. Ovako pripremljenu junetinu poslužite uz rižu ili rezance. Dobar tek, želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.