16.4.2024. 14:50
Zara ponovo razbjesnila javnost: Nakon muslimana sada su uvrijedili i kršćane
Eparhija Malage u Španiji razmatra tužbu protiv širenja reklame modnog brenda ZARA koja koristi crkvene simbole i elemente Strasne sedmice.

Eparhija je tokom vikenda izdala saopštenje u kojem upozorava na "ozbiljno kršenje vjerskih osjećanja" u muzičkom spotu modne marke Zara, prenosi KNA.

Video prikazuje nekoliko oskudno odjevenih ženskih i muških modela koji poziraju za modni brend na više lokacija u provinciji Malaga. Nekoliko crkava poslužilo je kao pozadina reklame, uključujući i katedralu u Malagi.

U jednoj sceni prikazana je žena u kratkoj bijeloj haljini koja kao manekenka ide ka Gospinom liku. U kasnijoj sceni, ona se klanja Gospi i ljubi joj ruku.



Eparhija tvrdi da su kompanija Zara i producenti reklamnog videa instrumentalizovali sveta mjesta u čisto komercijalne svrhe. Osim toga, crkvene vlasti nisu dale dozvolu za snimanje. Zbog toga u eparhiji razmišljaju o "neophodnim zakonskim mjerama".

Inače, prošle sedmice, Rihanna je zapanjila mnoge kada je pozirala za naslovnicu jednog magazina, na kojoj je obučena kao časna sestra. Takođe poznata glumica Sydney Sweeney nedavno je "zasijala u filmu" (kao potajno trudna sestra) koja se bori za život u italijanskom samostanu.

Podsjetimo, kompanija ZARA je prije par mjeseci razbjesnila kompletan islamski svijet degutantnim objavama novih kreacija koje su mnogi poistovjetili sa zločinima u Gazi koje provodi Izrael.

(Ajdin B.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana