16.4.2024. 16:09
Ćufte na štapiću
Kada ćufte pravite na ovaj način, ne trošite vrijeme na pripremu umaka, pa budu mnogo brže gotove, a i konzumiranje sa štapića ovom jelu daje posebnu draž.
Sastojci:

500 g faširanog mesa
1 luk
50 g prezle
50 ml paradajz sosa
1 kašičica crvene paprike
1 kašičica soli
1 jaje 
svježi peršun
ulje

za prženje:
100 ml ulja
50 g putera

štapići za ražnjiće

Luk izrežite na sitno, pa ga kratko popržite na ulju i stavite sa strane.

U veću zdjelu ubacite meso, pa dodajte crvenu papriku, so, sitno nasjeckan svježi peršun, te jaje i prezlu, pa sve dobro izmiješajte. Na kraju u smjesu umiješajte paradajz sos i poprženi luk.

Od dobivene smjese pravite jednake kuglice (ćufte), pa ih slažite na tanjir. U dubljoj tavi zagrijte ulje, dodajte puter, pa kada se istopi stavljajte ćufte i pržite ih oko 7-9 minuta, odnosno dok ne porumene. 

Prepolovite štapiće za ražnjiće, pa ih pažljivo zabodite kroz sredinu ćufte. Poslužite uz ajvar ili neki drugi umak.

Kuh poh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana