13.7.2022. 15:23
Malo sjeckanja, malo rendanja, sve se pomiješa i pustite rerni da završi posao. Dobili ste malo drugačiju pizzu koja je idealna za ljetne dane.
Sastojci:
400 g tikvica
2 jaja
50 g brašna
1 paradajz
150 g žutog sira
1 manji luk
1 crvena papričica
50 g parmezana
ulje
so
biber
Tikvice narendajte na sitnije rende. Posolite ih, pobiberite, te dodajte jaja i brašno. Sve dobro izmiješajte, pa dobivenu smjesu izlijte u tepsiju koju ste prethodno pomastili. Pecite u rerni na 200 stepeni desetak minuta.
Paradajz narežite na kriške, pa ga rasporedite po podlozi od tikvica, a po njemu stavite narendani žuti sir (gouda, edamer, trapist i sl.). Zatim, ravnomjerno rasporedite kriške luka i kolutiće crvene papričice. Sve pospite narendanim parmezanom, pa vratite u rernu koju ste pojačali na 230 stepeni i pecite još desetak minuta.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.