3.11.2023. 16:02
Piletina i riža nabrzaka
Maksimalno jednostavno i brzo, a maksimalno ukusno i dobro. S rižom i piletinom ne možete pogriješiti, posebno ako unesete malo „ljutine“.
Sastojci:

piletina:
300 g pilećeg filea
50 ml slatko-ljutog sosa
so
brašno
ulje za prženje

riža:
120 g riže dugog zrna
30 g putera
1 kašičica chili praha
so

Rižu najprije dobro isperite pod vodom, pa je stavite u ključalu vodu koju ste prethodno posolili. Kuhajte oko 12 minuta uz povremeno miješanje. Procijedite i ostavite sa strane.

U tavi rastopite puter, pa na njemu prepržite chili. Kad začin otpusti svoje arome, dodajte skuhanu rižu i kratko je prepržite na puteru i chiliju.

Piletinu izrežite na jednake kockice, pa je posolite i dobro izmiješajte, a potom je uvaljajte u brašno. Zagrijte ulje, pa na njemu prepržite piletinu da lijepo porumeni. Tada dodajte slatko-ljuti sos i još kratko pržite na laganoj vatri da se meso što bolje poveže sa umakom.

Kuh poh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana