13.11.2023. 12:45
Pohovanje, gladnom radovanje, znao bi reći naš kuhar kada mu na red dođu jela koja se pohuju. Od pohovanih obroka teško da možete ostati gladni, a sa ovim receptom ćete u tom jelu i dodatno uživati, zbog svoje teksture ali i okusa.
Sastojci:
600 g pilećih krila
marinada:
200 ml jogurta
1 kašika ulja
suhi peršun
dimljena ljuta tucana paprika
bijeli luk u prahu
so
mješavina začina
biber
poh:
100 g palente
50 g oštrog brašna
20 g parmezana
bijeli luk u prahu
so
ulje za prženje
Pilećim krilma odstranite manje dijelove, neka ostanu samo „batačići“.
U većoj zdjeli pomiješajte jogurt, ulje, suhi peršun, dimljenu ljutu tucanu papriku, bijeli luk u prahu, so, mješavinu začina i biber. Sve dobro izmiješajte, pa u smjesu uvaljajte krila i ostavite u frižider da stoji najmanje sat vremena.
U šerpici ili dubljoj tavi zagrijte veću količinu ulja (oko 300 ml), a u posebnoj zdjeli pomiješajte palentu, brašno, narendani parmezan i so.
Marinirana krila uvaljajte u smjesu od palente, pa ih pažljivo spuštajte u zagrijanu ulje. Pržite ih oko desetak minuta, odnosno dok ne porumene po vašoj želji.
Kuh poh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.