17.11.2023. 15:53
Gusta supa sa oslićem
Oslić se obično jede u varijanti da je pohovan ili pržen u tavi, a ova riba se sjajnom pokazala i u supi. Ova gusta supa će vas okrijepiti u kišnim danima jeseni.
Sastojci:

600 g oslića (zaleđenog)
1 ljubičasti luk
1 mrkva
1 crvena paprika
2 češnja bijelog luka
30 g putera
300 ml paradajz sosa
300 ml vode
ulje
svježi ruzmarin

U većoj šerpi zagrijte ulje i u njemu rastopite puter. Dodajte krupnije narezan luk i mrkvu izrezanu na kolutiće, pa dinstajte par minuta.

Potom, dodajte crvenu papriku isjeckanu na kockice i sitno nasjeckan bijeli luk. Nastavite dinstati 5-7 minuta.

Tada dodajte ribu u komadu i svježi ruzmarin, pa sve prelijte paradajz sosom i toplom vodom. Smanjite vatru i pustite da krčka oko 20 minuta. Tada izvadite ribu, pa je očistite od kožice i kostiju.

Supu izmiksajte štapnim mikserom, pa vratite komadiće očišćene ribe i sve dobro izmiješajte.

Kuh poh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana